Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че експертните разговори с Има

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че експертните разговори с Има
Коментари Харесай

Когато имената станат факт, НС ще реши дали го подкрепя

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова обясни, че експертните диалози с " ИТН "  вървят добре. Има контрактувани няколко неща.

Сред тях са:

- ББР да не се приватизира, само че да се преструктурира

- Намаляване на лицензионни режими

- Да изготвим национална карта за обучение и стопанска система

- Намаляване на районните разлики – ще има специфичен фонд, ориентиран към изоставащите райони

- Част от налозите да остават разполагаем на общините

- Енергетиката – искане от Брюксел за удължение на периода за закриване на Мини Марица, до момента в който се откри решение у нас по какъв начин да се обезпечи прехраната на чиновниците от там.

„ Ние изпълняваме уговорките – да преговаряме с първата политическа мощ и да осведомяваме обществото защо сме се разбрали и какво остъава друго “, изясни Нинова на брифинг в коридорите на Народното събрание, където застана с цялата парламентарна група на " Българска социалистическа партия за България ".

Тя бе безапелационна, че цели да няма никакви подозрения.

По мотив свадите сред Има Такъв Народ и " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! " водачът на БСП каза, че информация няма. 

" Какво се случва сред другите евентуални сътрудници - не е наша работа. На тези срещи и политическата, и експертната, срешнахме схващане и беседваме за нещо, за което сме споделили какво ще вършим. Какво се случва - апелирам ви обърнете се към другите страни! ", разяснява Нинова.

На въпрос не се ли интересува БСП от персоналния състав на възможния предстоящ кабинет, тя сподели, че когато имената станат факт, ще се съберат социалистите на Национален съвет и ще решат дават ли поддръжка или не. 

" Ако нищо от напъните не се случи през трите мандата - явно ще се отиде на избори. Но не е положително ", акцентира още водачът на социалистите. 

Нинова на няколко пъти отхвърли да разяснява изявления на другите политически сили. Насочи вниманието на медиите към това, че БСП е сериозна партия и ще работи поредно. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР